Klei en keramiek lessen


Altijd al eens je eigen schaal willen maken, kleurig gedecoreerd of juist in de aarde-tinten van de klei zelf? Thee drinken uit je eigen theepot? Of een beeld, compleet met zelfgemaakte sokkel! 


Vanaf 22 september ga ik in mijn fijne, ruime en lichte atelier (gelegen op de 1e verdieping, centraal aan de Nijverheidssingel in Breda met eigen gratis parkeerplaatsen) lessen geven in klei en keramiek. Als beginner leer je de basistechnieken. Als gevorderde kun je je eigen pad volgen en begeleid ik je in wat je nodig hebt (de lessen zijn voor alle niveau's en je krijgt les afgestemd op je eigen niveau).

Inmiddels heb ik jarenlang ervaring in klei en lesgeven en stimuleer graag het experiment! (Stiekem hou ik erg van dingen die eigenlijk niet kunnen.) Er is iedere dag wel wat nieuws over klei te leren en ik zoek graag dingen samen met of voor je uit. Ook wanneer je een sokkel van bijvoorbeeld hout wil maken of een bijpassend schilderij, een achtergrond van een ander materiaal, ik help je zoeken en maken. De basis is en blijft wel de klei.


De lessen zullen op woensdagen plaatsvinden, ochtend, middag en avond. Een les duurt 2,5 uur. Nog voorzichtig vanwege Corona zal er per les plaats zijn voor maximaal 6 personen. Later kan dat uitgebreid worden naar 8. 


In de les kun je van al mijn kleisoorten gebruik maken. Deze worden per gewicht afgerekend, dus je betaalt alleen wat je gebruikt, zo kun je gemakkelijk verschillende kleisoort leren kennen. Al mijn glazuren staan tot je beschikking, ook voor deze betaal je wat je gebruikt dus je kunt lekker veel kleuren op een werk gebruiken.


Een kopje koffie of thee is inbegrepen, de koekjes mag je zelf meebrengen.


De kosten voor deze lessen bedragen: 

  • Een korte introductie cursus van 2 x 2,5 uur inclusief materialen is € 50,- Tijdstip hiervoor in overleg.
  • 10 lessen € 200,-
  • 30 lessen € 555,- 


Lestijden:

  • Ochtend 09:45 tot 12:15
  • Middag   13:30 tot 16:00
  • Avond    19:15 tot 21:45 


Omdat we nog steeds in onzekere tijden leven, mocht er lesuitval zijn vanwege Corona restitueer ik de gemiste lessen. We bespreken dan later of we nog lessen kunnen/gaan inhalen. 


Stookkosten zijn inbegrepen in de materiaalkosten.  Heb je nog eigen materiaal om te gebruiken dan kan dat uiteraard, in dat geval reken ik in overleg een klein bedrag voor het stoken van het werk.


Ben je nieuwsgierig en wil je graag meer weten, vul het contactformulier hier op de website in, bel of app me op nummer  06 441 667 92 of stuur een mail naar info@biancadeleuw.nl


Je bent ook welkom om eens in mijn atelier te komen kijken en praten, maak dan wel eerst even een afspraak.


Aanmelden? stuur een mail, app of bel en geef je voorkeur door.


Bianca de Leuw                 

Nijverheidsingel 313                   

4811ZW Breda                                         

info@biancadeleuw.nl

Contactformulier

06 441 667 92